Is een taxi openbaar vervoer?

 
 
Taxi als maatregel Coronavirus. Mondkapje soms verplicht in taxi.

Voor het gebruik van Mondkapjes in de taxi kijk hier

 

 www.vaccinatietaxi.nl

 

Door de landelijke uitbraak van het Coronavirus heeft het kabinet geadviseerd zoveel mogelijk thuis te blijven en het openbaar vervoer waar mogelijk te vermijden. Heb je toch vervoer van A naar B nodig?

Bestel dan een privé-taxi naar je bestemming. 

Tijdens de coronacrisis blijven wij gewoon actief.  Met inachtneming van alle maatregelen van het RIVM.
 
De belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.
 
Verplicht voor de Chauffeurs en
Reizigers wordt gevraagd om:
·        Regelmatig de handen te wassen
·        In de binnenkant van hun elleboog te hoesten en te niezen
·        Papieren zakdoekjes te gebruiken
·        Geen handen te schudden
·        Waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te houden
 
Ga dus niet naast iemand zitten, als dit niet nodig is. 
In onze voertuigen aanwezig: Handschoenen, desinfecterende doekjes, reinigingsalcohol en separatie schermen aan de hoofdsteunen.
 
 Taxi Corona Mondkapje
 
Taxi Corona
 
Corona
 
 

 Informatie over Corona Virus

Introductie

Zoals bekend heeft het coronavirus (officieel COVID-19) eind februari ook Nederland bereikt. Geen reden tot paniek, maar wel belangrijk om een aantal maatregelen te nemen om verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen. Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over het reizen met een Taxi nu het coronavirus ook in Nederland is. In dit bericht geven wij antwoord op de meest gestelde vragen.

Actuele informatie over het coronavirus

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) monitort de verspreiding van het virus en geeft aan welke maatregelen genomen moeten worden. Actuele informatie kunt u terugvinden op de website van het RIVM:https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Ik heb een kwetsbare gezondheid. Kan ik nog met het openbaar vervoer reizen?

Om de kans op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk te maken, kunt u voorlopig beter niet met het openbaar vervoer reizen. Vermijd het ov in elk geval tot en met 31 maart. Moet u toch ergens dringend zijn en heeft u geen eigen vervoer? Vraag dan om hulp in uw omgeving of reis per taxi.

Transparante schermen in de Taxi.

Onze veiligheidsschermen helpen om de vereiste afstand tussen de chauffeur en de klanten te waarborgen. Het is dan ook bewezen dat ze het risico op infecties exponentieel verlagen.” 

“De schermen zijn vervaardigd uit drie millimeter dik polycarbonaat, wat 250 keer sterker is dan glas”

 Corona

 

Voorzorgsmaatregelen bij onze chauffeurs

De chauffeurs van Kleijer komen met veel klanten in aanraking. Om verspreiding van het coronavirus te beperken is afgesproken dat zij de klanten geen hand geven als begroeting. Ook hebben de chauffeurs desinfecterende handgel in het voertuig om hun handen regelmatig te desinfecteren en desinfecterende doekjes om het voertuig binnen schoon te houden. Ook worden de voertuigen meerdere malen per week door een professioneel bedrijf van binnen en buiten gereinigd.

 

Corona Corona  Corona  Corona

                                              Met onze dank aan Carwash & Co Ede

  ,,Taxichauffeurs komen eerst hun auto schoonmaken wanneer ze iemand met verkoudheid hebben vervoerd”,

 

Voorzorgsmaatregelen bij u als klant

Van u als klant vragen wij om goed op uw gezondheid te letten. Vertoont u verschijnselen van het coronavirus zoals koorts boven de 38 graden en heeft u luchtwegklachten? Bedenk dan goed of u in een risicogebied bent geweest of mogelijk in contact bent geweest met iemand die in een risicogebied is geweest of besmet is met het coronavirus. Als dat het geval is, neem dan direct telefonisch contact op met uw huisarts om te overleggen hoe u moet handelen.

Het coronavirus grijpt nu ook in Nederland om zich heen.

Over corona en COVID-19 is veel te doen en te zeggen, zeker nu de eerste ziektegevallen in Nederland bekend zijn. Feiten en fabels worden besproken door onder meer de Kamer van Koophandel, Bovag, werkgeversorganisatie VNO-NCW en natuurlijk het RIVM. TaxiPro zet de vragen en antwoorden op een rijtje die voor de taxibranche van belang zijn.

Preventie

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn: was je handen, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes. Die maatregelen gelden overigens voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken.

Poetsen

Ook belangrijk: maak regelmatig schoon. Besteed bij het schoonmaken extra aandacht aan oppervlakken en voorwerpen die door veel verschillende mensen worden aangeraakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de deur, het dashboard, bijrijdersstoel en achterbank. Op kantoor moet je denken aan de balie, deurklinken, tafels en stoelen, koffiekopjes, borden en bestek, zeepdispensers, telefoons en toetsenborden. 

Informeren

Als werkgever zijn wij verplicht ervoor te zorgen dat onze werknemers veilig en gezond kunnen werken, over alle maatregelen moet je je mensen dus informeren. Op dit moment is er nog geen reden voor speciale maatregelen op de werkvloer, aldus de werkgeversorganisaties. Wel wordt geadviseerd om te zorgen voor voldoende handzeep, desinfecterende gel en tissues op de werkplek en in toiletten. Overweeg ook om ‘groeten zonder aanraking’ in te voeren op het werk, om zo lichamelijk contact te vermijden.

Thuisblijven

Als we symptomen opmerken bij een medewerker, vragen wij  of hij of zij thuis blijft en contact opneemt met de huisarts. Je kunt een medewerker niet verplichten om zich te laten onderzoeken. Wel kan je bij vermoeden van besmetting de toegang tot je bedrijf ontzeggen. Je moet de medewerker wel gewoon doorbetalen. Angst voor besmetting is geen goede reden om thuis te blijven, tenzij er een gegronde reden is voor de angst.

 

 

 ,

 
 
 
 
 
 
 

Kleijer Vervoersdiensten

 
Ede
 
Wageningen
 
 
Uw mening telt en vinden wij belangrijk!
Vul hieronder het Tevredenheids-
onderzoek in zodat wij onze service 
kunnen blijven optimaliseren.  

Mijn Kleijer Ervaring   

 

          Je reisopties van en
         naar de luchthaven
                   CONTACT HOME
              Neem een  taxi
 

Hier handige tips voor je vliegt. 

 

CONTACT HOME

Weer